Visste du detta om TT-Lines nya miljövänliga Green Ship?

Utbyggnaden fortsätter enligt plan i Skandinaviens största RoRo-hamn. Trelleborgs Hamns flytt och utbyggnad görs bland annat för att kunna ta emot större fartyg. År 2022 är TT-Lines nya miljövänliga Green Ship planerad att tas i drift, i lagom tid till att fyra nya färjelägen står klara i Trelleborgs Hamn.

TT-Line ska investera i ett nytt “Green Ship”, med option på ytterligare ett fartyg. Det nya fartyget kommer ha stor positiv påverkan på miljön eftersom det kan drivas med LNG (flytande naturgas). TT-Lines nya “gröna fartyg” kommer att reducera utsläppen med mer än 50 % samtidigt som hastigheten bibehålls. Trelleborgs Hamn, med målsättning att vara Östersjöns klimatsmartaste hamn, ser mycket positivt på detta. 

Visste du att fartyget är 230 m långt, rymmer 800 passagerare och drygt 200 lastbilar och trailers, samt att det kommer finnas 20 laddningsstationer för att ladda elbilar under överfarten? Vill du veta mer om TT-Lines nya Green Ship? Klicka för större bild

Mer information finns på TT-Lines hemsida https://www.ttline.com/sv/passagerare/ombord/fartyg/tt-line-green-ship/

TT-Line har i dagsläget sex fartyg i Trelleborgs Hamn med färjeförbindelser till och från Travemünde, Rostock, Swinoujscie och Klaipeda.