Välkommen M/S Marco Polo!

Fr o m den 27 januari 2020 utökar TT-Line sin flotta med M/S Marco Polo! Fartyget har renoverats sedan slutet av 2019 på ett polskt varv och har kapacitet för 215 passagerare. Färjan kommer huvudsakligen att trafikera TT-Lines linjenät till Klaipėda i Litauen med upp till fyra avgångar per vecka.

Marco Polos första ankomst i Trelleborgs Hamn sen kväll den 27 januari

Färjan byggdes i Nederländerna och trafikerade tidigare i Medelhavet. M/S Marco Polo har tre bildäck, ett däck med hytter och allmänna utrymmen samt ett separat besättningsdäck. Passagerarna har tillgång till 80 hytter samt vilstolar och en cafeteria-restaurang, en reception med ombordshop och en panorama lounge med havsutsikt och integrerad barnhörna.

Dessutom har färjan byggts om enligt TT-Line GreenShip-standarder för hållbarhet. I enlighet med de strikta bestämmelserna för fartyg i Östersjön är M/S Marco Polo utrustad med en scrubber för rening av avgasluft. Detta scrubbersystem tar bort svaveloxider och partiklar från avgaserna. Dessutom installerade TT-Line en andra bogpropeller för förbättrad manövrering.

 – TT-Line utökar sin flotta med färjan M/S Marco Polo till följd av den ökande efterfrågan på södra Östersjöns transportmarknad. Vi är oerhört glada över att vi hittade den här färjan som lätt kan integreras i vår framgångsrika flotta, säger Bernhard J. Termühlen, VD för TT-Line.

Trelleborgs Hamn AB ser mycket positivt på TT-Lines utveckling med ytterligare en färja och den ökade möjligheten att resa mellan Trelleborg och Litauen vilket stärker korridoren ytterligare. TT-Line har nu totalt sju färjor i trafik i Trelleborgs Hamn.

Namnet ”Marco Polo” har en tradition i TT-Lines historia. 1992 trafikerade ett tidigare charterfartyg förbindelsen mellan Rostock och Trelleborg under namnet ”Marco Polo”.

Mer info om fartyget finns att läsa här