Trelleborgs Hamn har tecknat hyresavtal med Smart Energy

Smart Energy Sweden Group AB har via ett av sina dotterbolag, tecknat hyresavtal gällande en cisterndepå med kapacitet för lagring av ca 6.4 miljoner liter bränsle. Avtalet löper på max 8 år och är tecknat till sedvanliga marknadshyror och villkor.

I hyresavtalet ingår även tillgång till kaj, för de djupgående tankfartyg som skall lossa bränslet till depån. Depåområdet har modern utlastning till tankbil, och Smart Energy kommer att investera c:a 1,5 MSEK i samband med att senaste mätteknik installeras. Samtidigt genomförs vissa miljöförebyggande åtgärder. Smart kommer nu att börja importera och lagra flera olika sorters bränslen i depån. ”Det här avtalet ingicks som ett led i bolagets strategi att bli ett självförsörjande bränslebolag med egna tankbåtar, importdepåer, tankbilar, tankstationer och en egen försäljningsorganisation. Vi är mycket glada över att få börja samarbeta med Trelleborgs hamn, och ser nu fram emot att på allvar starta vår trading och import av bränslen. Det här kommer att öka vårt täckningsbidrag på varje försåld liter bränsle.” säger styrelseordförande Fredrik Johansson.

Torgny Nilsson, affärsutvecklare på Trelleborgs Hamn AB, kommenterar avtalet så här: ”Trelleborgs hamn, Skandinaviens största RoRo-hamn, är mycket glada och stolta över att Smart Energy valt vår hamn som samarbetspartner. Vi ser med tillförsikt fram emot Smart Energys utveckling hos oss.”

Ladda ner och läs som PDF-fil