Teckningstävlingen ”Framtidens hamn” är avslutad

Hur ser DIN framtida hamn ut år 2072? Teckningstävlingen för kommunens grundskoleelever är nu avslutad och juryn i Trelleborgs Hamn har utsett en vinnare per stadium! Det vinnande bidraget kommer belönas med 5 000 kr som går till elevens/elevernas klass.

Unga trelleborgares vision för sin hamn är viktig för hamnens utveckling och framtid. Därför bjöd Trelleborgs Hamn in alla Trelleborgs kommuns grundskoleelever (från förskoleklass t o m högstadiet) att måla och rita framtidens Trelleborgs Hamn.

Tusen TACK till alla skolor som skickat in! Det har varit fantastiskt roligt att se alla kreativa bidrag med allt från akvarium, vattenrutschkanor, miljötänk, elbilar, fiskrestauranger, glasskiosker och vackra båtar i framtidens hamn!

De tre vinnande bidragen är…

Lågstadiet
Grattis klass 3 på Östra skolan! 
Juryns motivering: 
Vi imponerades av denna unga konstnärinnas vackra bild som fångat framtidens hamn där man tydligt kan se att Sjöstaden är byggd och visar på en tydlig samverkan mellan hamnen och staden, med moderna hus, gröna stråk samt även med ett hotell för besöksnäringen där man kan bo under vattnet – innovativt bara det!  Och vem vet? Kanske finns det en konstgjord ö utanför hamnen 2072?


Grattis klass 3 på Östra skolan, lärare Lena Mellqvist och till Sydney som ritat det vinnande bidraget!


Mellanstadiet

Grattis klass 6 på Smygeskolan!
Juryns motivering:
Denna bild, eller kanske hellre en detaljerad ritning, (blivande ingenjörer?) visar på ett oerhört stort engagemang i tävlingen där man verkligen tänkt till om framtiden på många plan samt skickat in utförlig beskrivning. Vi tilltalades av ett stort miljötänk och en grön vision med förnyelsebar energiproduktion för hamnen med sol, vind och vattenkraft. 2072 styrs hamnen av AI (artificiell intelligens) som bl a kontrollerar att allt gods är lagligt och att föraren är legitimerad. Dessutom sköts en del av arbetskraften i hamnen av robotar.


Grattis klass 6 på Smygeskolan och till Elsa, Alma och Ines som ritat det vinnande bidraget!


Högstadiet

Grattis klass 7 (elevens val) på Pilevallskolan!
Juryns motivering:
Sex teckningar inkom från den här klassen som tillsammans kompletterar och bildar ett lapptäcke med fina visioner för framtiden. Här speglas möjligheterna mellan hamnen och staden i symbios, med fokus på friskt hav med fiskar och sköldpaddor, säkerhetstänk, järnväg och där fartygen kommer vara än mer estetiskt tilltalande i framtiden, om ungdomarna får bestämma.

 
Grattis Pilevallskolan och alla konstnärer! Fr v längst bak Selma, Linnéa, Julio, Donya och Walaa, Diana, lärare Linda Rahm och Wiktoria

Läs mer om teckningstävlingen här

Framtidens hamn – teckningstävling – Trelleborgs hamn : Trelleborgs hamn