Nytt kryssningsfartyg i Trelleborgs Hamn den 18 september

Lördag den 18 september ser vi fram emot att välkomna kryssningsfartyget M/S Bolette som lägger till i Trelleborgs Hamn för första gången! Kryssningsbranschen har haft en utmanande period under coronapandemin och flera planerade kryssningsanlöp i Trelleborgs Hamn har blivit avbokade. Totalt har Trelleborgs Hamn haft tre kryssningsanlöp de senaste åren av fartyget M/S Artania, med mestadels tyska passagerare. Den 18 september är det främst brittiska passagerare som gästar Sveriges sydligaste stad.

Beräknad ankomst är kl.08.00 och beräknad avgång är kl.18.00 i nya färjeläge 14, längst ut i öster. Kryssningsfartyget M/S Bolette är 238 meter långt, 32 m bred och tar max 1 338 passagerare och 615 i besättning.

Sätter Trelleborg på kartan
− Det är väldigt glädjande för både hamnen och staden att fler väljer Trelleborgs Hamn för kryssningar och att vi kan sätta Trelleborg på kartan. Tidigare kunde vi inte ta emot stora kryssningsfartyg, men tack vare vår hamnutbyggnad och nya längre färjelägen så fungerar det nu smidigt. Vi är inte främst en kryssningshamn utan en RoRo-hamn, men om vi får förfrågningar och har möjlighet så tackar vi inte nej till kryssningsanlöp, säger Jörgen Nilsson, vd för Trelleborgs Hamn.

Samtliga är vaccinerade
På lördag den 18 september är det cirka 550 passagerare ombord, huvudsakligen britter då M/S Bolette avgick från Dover. Samtliga ombord är vaccinerade i Storbritannien och har uppvisat negativt covid-19-test.

Fokus på positiv upplevelse av Sveriges sydligaste stad
När passagerarna kommer till Trelleborg kommer de kunna välja mellan följande turer:

* Trelleborgen och stadspromenad
* Bussrundtur och Smygehuk
* Shuttles till Hamngatan 9 för de passagerare som vill strosa runt i Trelleborg på egen hand.
* Malmö  

− Vi kommer att ta emot de landgående på färjeterminalen på Hamngatan 9. Genom en tydlig närvaro och ett gott värdskap på plats ska vi se till att lyfta Trelleborgs sevärdheter och shopping i centrum som kan locka till ökad konsumtion, säger Maarja Edman, VD för Visit Trelleborg, som är säker på att gästerna får en positiv upplevelse av Sveriges sydligaste stad innan de åker tillbaka till Dover.

Frågor från media hänvisas till Petronella Ljungh, kommunikationschef Trelleborgs Hamn AB, 0709-47 56 18.

Bild: Fred. Olsen Cruise Lines