Ny VD i Trelleborgs Hamn AB

Jörgen Nilsson, 51 år, tar över som ny VD i Trelleborgs Hamn AB. Han efterträder nuvarande VD Tommy Halén som valt att gå vidare till nya utmaningar.

− Vi är glada att vi hittat en ny VD som kan fortsätta att driva arbetet med hamnens flytt, utbyggnad och vidareutveckling. Trelleborgs Hamn, med en påbörjad utbyggnad av hamnen, har stora utmaningar och investeringar framför sig de närmaste åren. Vi är övertygade om att Jörgen Nilsson kommer fortsätta att driva utvecklingen av bolaget vidare framåt, säger Torbjörn Karlsson, styrelseordförande i Trelleborgs Hamn AB.

Jörgen Nilsson kommer närmast från vice VD posten på DHL Freight Sverige AB. Han har lång och gedigen erfarenhet från transport och logistikbranschen, och har en god kännedom om regionens näringsliv och utveckling.

− Det är en stor utmaning och skall bli oerhört spännande att leda verksamheten och att bidra till en fortsatt positiv utveckling av Trelleborgs Hamn. Ett fint bolag med stora utmaningar och investeringar framför sig, säger Jörgen Nilsson.

Tillträdesdatum är inte fastlagt men ambitionen är att det skall ske så snart som möjligt efter semestern.