Ny linje från Trelleborgs Hamn till Klaipeda

TT-Lines M/S Robin Hood

Den 9 juni startar TT-Line en ny rutt mellan Trelleborg och Klaipeda, det blir en kombinerad frakt och passagerarrutt med en avgång i veckan. Färjan kommer att avgå lördag morgon för att angöra i Klaipeda sent på kvällen samma dag. Återresan sker söndag 01.30 med ankomst i Trelleborg kl 17.30. Linjen kommer att trafikeras av ropax färjorna Tom Sawyer och även Robin Hood under sommarmånaderna vilka har en kapacitet på ca 2 000 längdmeter, 130 lastbilar på tre däck, 163 hytter erbjuds de mer än 300 passagerare fartygen kan ta emot.

Trelleborgs Hamn ser mycket positivt på TT-Lines utveckling med ännu en ny linje, det är endast fyra år sedan TT-Line startade sin Polentrafik som har haft en stark utveckling. Det är glädjande att det kommer att vara möjligt att resa till ytterligare en destination till och från Trelleborg.

Den nya linjen innebär att Trelleborgs Hamn stärker sin position som Skandinaviens största RoRo-hamn och en naturlig hub i ruttnätverket med anslutning mellan hamnarna Rostock –  Travemünde – Swinoujscie – Klaipeda – Trelleborg.