Ny intermodal linje Trelleborg-Luxemburg

Stena Line lanserar en ny fraktförbindelse mellan Bettembourg i Luxemburg och Trelleborg i Sverige, vilket är ett ytterligare steg i Stena Lines resa mot att erbjuda mer heltäckande logistiklösningar än från kaj till kaj endast. Den nya linjen lanseras i samarbete med logistikföretaget CFL Multimodal, Rostocks Hamn och Trelleborgs Hamn.

Den nya intermodala förbindelsen inkluderar tåg mellan Bettembourg och Rostock, och vidare med färja till Trelleborg. Tåget kommer att göra tre rundturer mellan per vecka och erbjuda stor flexibilitet i form av gods. Från Bettembourg finns många förbindelser vidare till Frankrike och Spanien.

Trelleborgs Hamn, med ambitionen att vara Östersjöns klimatsmartaste hamn, har arbetat för att en större andel trailers och containers ska välja tåget till och från Trelleborg, ett arbete som under 2020 haft en fantastisk utveckling. Det är extra glädjande att vårt nätverk söderut numera även kommer att inkludera intermodala hållbara transporter till både Frankrike och Spanien.

Trelleborgs Hamn ser även en möjlighet att längre fram kunna inkludera normalt icke lyftbara trailers, vilket vi hoppas kunna bli ett välkommet tillskott för kyltrailers.

För mer information svarar Torgny Nilsson, Trelleborgs Hamn AB, 0709-36 97 09

Läs Stena Lines pressmeddelande här