Kraftfullt samarbete med Trelleborgs Energiförsäljning AB

Fredrik Schlyter, TEFAB, Krister Jonsson, Trelleborgs Hamn AB, Johan Sigvardsson, TEFAB

Den 12 september var det officiell invigning av sex laddpunkter för eldrivna fordon på parkeringen som är belägen mellan Hamngatan 9 och Centralstationen. Parkeringen ägs och drivs av Trelleborgs Hamn.

Varje laddstolpe är utrustad med två stycken laddpunkter.

Trelleborgs Energiförsäljning (TEFAB) ansvarar nu för totalt 24 laddpunkter i Trelleborgs kommun. Det tar två timmar att halvladda en elbil och en fulladdning tar fyra-fem timmar. Användningen av elbilar och laddhybrider ökar kraftigt idag. Med det ökar också kravet på antalet laddstationer runt om i landet.

– Vi har en spännande tid framför oss. Var är vi om 10 år med elektrifieringen? Alla fordon kommer kunna använda el framöver och i bästa fall är batteriet också tillverkat med grön el, sa Johan Sigvardsson, vd för TEFAB vid invigningen.

Fr o m 1 september kostar det att ladda på Hamngatan 9. Du betalar enkelt för laddningen av din elbil med en app i mobiltelefonen kopplat till ditt kreditkort eller genom ett laddkort som kan beställas kostnadsfritt på TEFABs hemsida https://trelleborgsenergiforsaljning.se/laddstolpar/laddstolpar/