Energiministern besökte Trelleborgs Hamn

Idag hade vi äran att gästas av Sveriges Energiminister.

– Trelleborg är en framtidsinriktad stad, sa Energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) när han besökte staden och Trelleborgs Hamn under onsdagen.

Trelleborgs Hamn har ambitionen att vara Östersjöns klimatsmartaste hamn och vd Jörgen Nilsson berättade under en guidad rundtur i den nya delen av hamnen om hamnens satsningar på att bli självförsörjande med hjälp av solceller, vind- och vågkraft.

Vid hamnens solcellspark, med utsikt mot vindkraftsparken Kriegers Flak, blev det fortsatta samtal om energi och om hamnens möjligheter som nav och plattform för aktörer inom vindkraftsbranschen. Trelleborgs Hamn har ett gott samarbete med Trelleborgs Energi AB och vd Magnus Sahlin berättade bland annat om hur deras satsning på vätgas i staden har utvecklats och konkretiserats samt om deras initiativ till en unik vätgasutbildning med Yrkeshögskolan som startar nästa vecka.

På bild fr v Jörgen Nilsson, vd Trelleborgs Hamn AB, Khashayar Farmanbar (S) Energiminister, Lennart Höckert (S) oppositionsråd Trelleborgs kommun, Magnus Sahlin, vd Trelleborgs Energi.