Brandövning i hamnen fredagen den 24 november

Vi vill göra er observanta på att Trelleborgs Hamn tillsammans med Räddningstjänsten och Stena Line kommer att ha en övning ombord på färjan Mecklenburg/Vorpommern fredag den 24 november mellan kl.09-15 där vi ska öva på samverkan vid ett bilbrandsscenario ombord på färjan.  

Det kommer att vara brandbilar i hamnen och förekomma rök från rökmaskiner men detta är alltså endast i utbildningssyfte och för att övningen ska bli så realistisk som möjligt!

Det finns alltid en risk att olyckor händer. Det är något som aldrig går att komma ifrån, men då är det viktigt att vara så förberedd man kan. Utöver att förutse risker och förebygga dem så långt det går, är det också viktigt att öva på hur man ska agera om olyckan någon gång skulle vara framme. Men samverkan och förebyggande arbete är en färskvara och något som ständigt måste underhållas, därför detta en mycket viktigt och prioriterad del i arbetet i vår hamn, varför denna omfattande övning går av stapeln på fredag.

Vi är väldigt tacksamma för det fina samarbete vi har med räddningstjänsten i Trelleborg, rederierna och andra verksamhetsutövare i hamnen.