Trelleborgs Hamns vd Jörgen Nilsson lämnar vid årsskiftet

Jörgen Nilsson, vd för Trelleborgs Hamn har sagt upp sig från sin tjänst som vd. Sista arbetsdag blir den 27 december 2024.

Dags att lämna över stafettpinnen efter framgångsrika år i Skandinaviens största RoRo-hamn

2017 började Jörgen Nilsson som vd för Trelleborgs Hamn med uppdraget att flytta och bygga ut hamnen med ett färdigställande senast den 1 januari 2026. Hamnen i sig själv är nu i praktiken färdigbyggd.  

Jag har efter en tids betänkande och moget övervägande kommit fram till att det nu är tid för ett nytt kapitel i mitt arbetsliv, vad det kommer att bli vet jag inte i dagsläget. Efter sju år som vd är det dags att lämna över stafettpinnen till en annan ledare som kan fortsätta att utveckla detta välmående bolag som har framtiden för sig. Jag har haft fantastiska år i Trelleborgs Hamn och jag vill tacka mina duktiga medarbetare och alla andra som jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med. Men för min del är det som alltid samma arbete och entusiasm fram till sista arbetsdagen och allt i enlighet med den plan vi har framför oss, säger Jörgen Nilsson.


Slutfört sitt uppdrag med bravur

Jan Isaksson, styrelseordförande i Trelleborgs Hamn AB, uttrycker sin uppskattning:

Vi i styrelsen vill tacka Jörgen för fantastiska år som vd där han har utvecklat bolaget med mycket fina resultat. Jag tänker framför allt på de tuffa åren under pandemin där Jörgen lotsade bolaget genom svåra tider med bravur. Jörgen har slutfört uppdraget med att färdigställa ombyggnaden av hamnen med dess nya färjelägen med ära. Jörgen har ett stort engagemang och är en mycket uppskattad ledare samtidigt som han har byggt fina kundrelationer under åren. Vi tackar honom för alla hans insatser och önskar honom lycka till med kommande utmaningar.

Rekrytering av en ny vd kommer att påbörjas snarast.


Presskontakt

Petronella Ljungh, kommunikationschef, 0709-47 56 18