Nya klimatsmarta passagerarbussar i Trelleborgs Hamn

Trelleborgs Hamn har investerat i två nya klimatsmarta, fossilfria passagerarbussar som nu äntligen är på plats i hamnen! Bussarna används för hämtning och lämning av passagerare samt vid större besök och guidade turer, så fort coronarestriktionerna tillåter det igen.

Bussarna är miljövänliga och drivs med HVO100. I vår strävan att vara Östersjöns klimatsmartaste hamn i ständig utveckling byter vi kontinuerligt ut fordonsflottan i hamnen till mer miljövänliga fordon som kan drivas med el, vätgas eller annat framtida hållbart drivmedel. I enlighet med Trelleborgs Hamns fordonspolicy ska alla lätta fordon som köps in drivas fossilfritt och övriga fordon och maskiner, som ännu inte kan drivas med el, ska successivt drivas med en allt högre andel biodrivmedel.

Den stora bussen rymmer 25 passagerare och är tillgänglighetsanpassad med låg entrédel bak med inbyggd ramp. Den lilla bussen rymmer 8 passagerare och har lustigt nog registreringsnummer ”DHL”, så vi kan räkna med mycket säkra leveranser av passagerarna!

Vi ser fram emot att ta er med i bussarna och visa vår spännande hamnutbyggnad.