Susanne – Teamchef för färjehanteringen

Som teamchef är jag ansvarig för två team bestående av totalt cirka 30 hamnarbetare inom hamnens huvudsakliga verksamhetsområde – färjehanteringen. Min uppgift är att skapa goda förutsättningar för att personalen ska kunna utföra sitt arbete på bästa, smidigaste och mest effektiva sätt. Detta i sin tur leder till att avgångstiderna kan hållas, fartygen blir optimalt lastade och kunderna blir nöjda.

Det allra roligaste i min tjänst är att det är ett varierande arbete där jag ständigt måste hitta snabba lösningar på oförutsedda problem, utmaningarna är oändliga. Till det kommer det nära samarbete jag har med personalen och de gemensamma lösningar som vi arbetar fram i teamen, både långsiktiga och kortsiktiga. Det finns inget bättre än när man lyckas och alla kan känna sig nöjda med sin insats.

På gymnasiet gick jag ekonomisk linje. Närmast kommer jag från TT-Line där jag började på frakten som check-in/bokningspersonal och efter det arbetade jag som arbetsledare på den operativa avdelningen i ett 20-tal år. Efter alla år på TT-Line känner jag till hamnen mycket väl och har en stor kunskap om hur det fungerar. Det är fantastiskt roligt att kunna använda sig av den erfarenheten fast från ett lite annat perspektiv.