Jonas i truckverkstaden

Jag jobbar i truckverkstaden, där jag och mina arbetskamrater sköter all service och underhåll på hamnens fordon och maskiner. Hamnen har ett fyrtiotal fordon, bland annat terminaltraktorer, laddhybrider, truckar, servicefordon, bussar, reach stackers, med flera. Vid behov hoppar jag även in och hjälper till med andra saker i hamnen. Det kan exempelvis vara att hämta trailers, hjälpa till att lyfta en fender eller att sopa planerna med en hjullastare.

Jag har arbetat i Trelleborgs Hamn sedan 1998 så jag trivs naturligtvis väldigt bra eftersom jag har stannat i företaget. Jag började arbeta i produktionen, därefter arbetade jag på vårt Logistikcenter och numera arbetar jag i truckverkstaden. Här trivs jag väldigt bra då jag har ett stort motorintresse och är mer eller mindre uppvuxen i en verkstad då min pappa hade en egen smedja hemma. Det är oerhört positivt att det finns möjlighet att få jobba inom olika avdelningar i Trelleborgs Hamn. Det bästa med mitt jobb är att det är ett fritt och varierande arbete med eget ansvar och att ha bra arbetskamrater betyder mycket för mig.

Efter grundskolan jobbade jag i Trelleborgs Hamnsmedja i några år. Därefter var jag lastbilschaufför i sexton år då jag körde både utrikes och inrikes. 1998 började jag sedan i Trelleborgs Hamn AB.