Arbetsplats hamnen


I dag är vi ungefär 147 anställda i Trelleborgs Hamn AB och här möts många olika yrkesroller. Hos oss jobbar bland annat hamnarbetare, miljöspecialister, affärsutvecklare, säkerhetschef, mekaniker, tekniker, truckförare, underhållspersonal, ekonomer och administratörer. Många har sin bakgrund inom sjöfart eller logistik – men långt ifrån alla. För att hantera arbetstoppar i produktionen har Trelleborgs Hamn också ett antal behovsanställda som vi kallar ”extringar”.

Det är viktigt för Trelleborgs Hamn att vara en attraktiv framtida arbetsgivare för ungdomar och studenter. Vi är måna om att vara en välkänd, synlig och öppen arbetsplats för dig som är på väg in i arbetslivet.

Trelleborgs Hamn närmar sig ett generationsskifte och kommer att behöva anställa nya duktiga hamnarbetare fram till 2027.

Utbildning
För att jobba som hamnarbetare vill vi att du har lägst gymnasieutbildning samt att du har förarbevis för truck samt körkort B, C och ADR. Om du dessutom har busskort ser vi det som mycket meriterande. Vi vill också att du har god datorvana och behärskar svenska och engelska obehindrat.

Engagerade medarbetare
Gemensamt för alla medarbetare inom Trelleborgs Hamn är engagemang, hög kompetens inom sitt yrkesområde och ett stort fokus på våra kunder.

Trelleborgs Hamn vill ha friska och engagerade medarbetare som mår bra, presterar och utvecklas i takt med företaget. För att matcha kompetensbehoven genomförs regelbundna medarbetarsamtal varje år.

Bra personalförmåner, satsningar på hälsofrämjande åtgärder och en positiv inställning till kompetensutveckling är viktiga områden som bidrar till ökad trivsel.

Vi erbjuder
Trelleborgs Hamn erbjuder sina anställda bl a:

  • Friskvårdsbidrag
  • Tillgång till eget gym
  • Fri frukt
  • Gratis kaffe och varma drycker
  • Fria arbetskläder
  • Teamaktiviteter
  • Terminal- och skyddsglasögon

Lika möjligheter
Trelleborgs Hamn är övertygad om att mångfald och jämställdhet skapar en klokare och bättre verksamhet och därmed ett företag med konkurrensfördelar. Därför arbetar vi målmedvetet med att alla ska ha likvärdiga möjligheter på arbetsplatsen.

Alkohol- och drogfri arbetsplats
Trelleborgs Hamn arbetar också för en alkohol- och drogfri arbetsmiljö. Bakgrundskontroll genomförs alltid före anställning.

Besök oss gärna
Trelleborgs Hamn tar gärna emot skolklasser på studiebesök som är nyfikna på hamnen som arbetsplats inför kommande studie- och yrkesval. Läs mer här: Bokning guidad visning i hamnen – Trelleborgs hamn : Trelleborgs hamn

Första lördagen i september varje år arrangerar vi också Hamnens Dag. Då öppnar vi upp hamnen för alla som är intresserade av att träffa oss som jobbar här och vill se hur hamnen ser ut och lära sig mer om vår verksamhet. Håll utkik på hemsidan om mer information om Hamnens Dag.