Jimmi – Hamnarbetare

Som hamnarbetare är det jag och mina kollegor som utför det praktiska arbetet gentemot våra kunder i form av lossning och lastning av deras fartyg. Det är även vi som sköter förtöjningen vid ankomst och avgång samt dirigerar trafiken för att alla passagerare och all last ska komma rätt. Vårt främsta fokus är att fartygen avgår i rätt tid med rätt last så att våra kunder är nöjda med Trelleborgs Hamn. Det är viktigt att vara en säker förare och en god lagspelare för att teamet ska kunna jobba effektivt. Att vara öppen, social och kunna flera språk är bra eftersom vi träffar så mycket människor.

Det jag uppskattar mest med mitt jobb är kollegorna, arbetstiderna och att få vara mycket utomhus. Jag gillar också att det är stora arbetsytor.

På gymnasiet gick jag fordonsprogrammet med inriktning transport. Jag fick då möjligheten att ta alla körkortsbehörigheter upp till CE, något som jag har stor nytta av idag. Efter studenten jobbade jag extra i hamnen ett par år och sedan fick jag fast anställning.