HR-chef

Trelleborgs Hamn AB befinner sig i en spännande utvecklingsfas med siktet inställt på en förflyttning av hamnen österut för att effektivisera verksamheten och skapa möjlighet för Trelleborgs kommun att anlägga en modern sjöstad. Kompetent och motiverad personal, en väl förankrad värdegrund och ett starkt varumärke är strategiskt viktiga aspekter för att lyckas med våra framtida utmaningar.

Vi söker nu en ny HR-chef som ska ta dessa frågor till nästa nivå. Uppdraget som HR-chef för Trelleborgs Hamn är en fantastisk möjlighet för rätt person då det innebär ett spännande jobb med mycket eget ansvar och möjlighet till personlig och professionell utveckling. Rollen ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:

  • Ansvara för att planera, driva och utveckla det strategiska, taktiska och operativa HR-arbetet på företaget. 
  •  Utgöra spetskompetens inom employer branding, rekrytering, kompetensutveckling, performance management, medarbetarundersökning, värdegrundsarbete, pensioner och försäkringar samt arbetsrätt och arbetsmiljö.
  • Coacha och stötta organisationens chefer i alla HR-relaterade processer genom utbildning, rådgivning och handledning.
  • Driva utvecklings- och förbättringsarbetet inom arbetsmiljöområdet samt vara sammankallande för företagets skyddskommitté.
  • Processägare för företagets HR-processer.
  •  Samverkan med våra fackliga representanter (Transportarbetareförbundet).
  •  Budgetansvar

Vår drömkandidat är en erfaren HR-chef med en bevisat mycket god förmåga att utveckla ledarskap, människor och verksamheter, både på strategisk som operativ nivå. Vi tror att du har en universitetsutbildning inom Human Resources Management eller liknande samt erfarenhet av ledningsgruppsarbete och strategiutveckling. Har du tidigare erfarenhet av arbete som projektledare och har drivit förbättringsarbete (LEAN eller motsvarande) ser vi det som meriterande. Du uttrycker dig obehindrat i svenska och engelska.

Som person är du en drivande och målfokuserad teamspelare med hög integritet som har lätt att kommunicera och samarbeta med olika människor. Du har en god analytisk förmåga och du tar alltid helhetsperspektivet när du fattar beslut.

Om du vill ha ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Jörgen Nilsson (VD) på telefon 0709-36 37 02.

Skicka din ansökan till ansokan@port.trelleborg.se senast den 23 januari 2018.

Trelleborgs Hamn AB är Skandinaviens största RoRo-hamn samt Sveriges näst största hamn avseende gods ton och fartygsanlöp. Under 2016 hanterade hamnen 11 miljoner ton gods och ca en miljon enheter fördelat på ca 680 000 lastbilar och trailers och 360 000 personbilar. Trelleborgs Hamn AB, som ägs av Trelleborgs kommun, svarar för drift, underhåll och investeringar i den helägda hamnanläggningen. Bolaget har 137 medarbetare och omsatte 2016 ca 225 Mkr.